Kookworkshop over de heerlijke wereld van de plantaardige keuken
Ontdek verrassende smaakcombinaties
Met humor en passie nemen chef-koks Tineke de Lange en Titia Bouwmeester je mee in de wereld van plantaardig koken. Je kookt op de boerderij in de gezellige theaterkeuken van de voorstelling GRONDPROEVEN 3. In de workshop staan lokale seizoensgroenten centraal. De mogelijkheden daarmee zijn verrassend groot!
Je leert nieuwe keukentechnieken, vergroot je creativiteit en ontdekt spannende nieuwe smaakcombinaties. Aan het eind van de workshop serveer je prachtige gerechtjes die we samen op eten.
De workshop wordt gegeven door enthousiaste en vakkundige vegetarisch chef-koks Tineke de Lange en Titia Bouwmeester, tevens de regisseur van de voorstelling GRONDPROEVEN 3.
Over de makers
Tineke de Lange kookte twaalf jaar met veel plezier in restaurant Zinc in Rotterdam en bijna twee jaar in vegetarisch restaurant Herberg Kop van โt Land in Dordrecht. Volgde aan de Academie voor Gastronomie de opleiding voor de klassieke Franse keuken. Daarna deed ze de opleiding bij Vip Health and Nutrition in Haarlem voor een uitgebreide studie van de vegetarische en veganistische keuken.
Titia Bouwmeester was als makende programmamaker verbonden aan Karavaan Festival in de periode 2009-2013. Ze ontwikkelde documentair locatietheater in Noord-Holland dat inspeelt op transities in de landbouw. Zo maakte ze onder meer de voorstellingen Voorland (2009 in Schellinkhout) en MELK (2011 in Aartswoud). Drie jaar geleden studeerde ze af als vegetarisch chef-kok.