Vorig jaar speelde Karavaan voor het eerst sinds lange tijd weer in Castricum. De muziektheatervoorstelling die ze speelde in het Ketelhuis was binnen een mum van tijd uitverkocht. De samenwerking met Parnassia, de betekenisvolle plekken op het landgoed en de grote belangstelling van publiek maakten dat Karavaan graag jaarlijks in Castricum wil spelen.
Over de voorstelling
Stel je voor: een grijs wolkendek, schuimende zeekoppen, een drijvend blikje Unox knakworst en in de verte doemt langzaam het topje van de Rotterdamse Euromast op. Met daarop: de laatste Nederlandse vrouw, Brenda. Het is 2049. Twee jaar geleden braken de dijken door en werd wat eens Nederland was, een uitgestrekte zee. Slechts het topje van de Euromast bleef over. We volgen de Duitse documentairemaker Karsten Schillinger. Hij probeert de rest van de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hij portretteert Brenda en haar vergane moederland en is meedogenloos in de schrikbeelden die hij zijn publiek voorschotelt. Niks gaat hem te ver in zijn poging het tij te keren. Zal het hem lukken zijn publiek te overtuigen?
Karavaan Festival in de hele regio
Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, landgoederen, de duinen en het strand, bijzondere locaties langs het Alkmaars Kanaal en door de polder, waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn meer dan 250 voorstellingen, met 15 landelijke premières én een zomers, groen festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar. Kijk op www.karavaan.nl voor kaarten en informatie. (Foto: Bas de Brouwer)