WEGENS SUCCES EXTRA DAG ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

ALKMAAR - Alkmaar Light Festival krijgt een extra dag. Naast de eerder aangekondigde dagen op 1 en 2 november, is nu ook 31 oktober toegevoegd aan het programma. Het festival, georganiseerd door Karavaan en Cultuur Kartel, belooft een bijzondere lichtwandeling in de straten van Alkmaar.


Dompel je onder in de verlichte stad en ervaar een bomvol programma met video- en lichtkunst, (muziek) theater, dans en nog veel meer.

Kunstenaars die over de hele wereld reizen, laten in Alkmaar hun werk zien: kunstwerken speciaal gemaakt voor Alkmaar, spannende combinaties van video- en lichtkunst en live muziek, theater en dans, en nog veel meer. Na twee uitverkochte edities belooft ook deze editie weer een onvergetelijke winterse avond.

EEN ROUTE DOOR VERLICHT ALKMAAR

Er zijn drie verschillende startpunten: De Eendracht in ’t IJkgebouw, Theater De Drukkerij en Schelphoek. De route voert je door de historische binnenstad, over het water en door het nieuwe stoere gebied in Oudorp. Ontdek verborgen plekken, stap loodsen binnen, loop door een tunnel op hoogte en bekijk Alkmaar met andere ogen!

Onderweg word je getrakteerd op indrukwekkende kunst, betoverende lichtobjecten, klassieke muziek en live-performances. Een buitengewone route die je absoluut niet wilt missen!

TICKETS

Er zijn drie soorten tickets beschikbaar voor het Alkmaar Light Festival. Met een Wandel Ticket (€12,50 per persoon of een familieticket voor €35,00) ervaar je het festival te voet. 

Voor een combinatie van wandelen en een overtocht met de pont kies je het Wandel + Pontje ticket (€17,50 per persoon of een familieticket voor €45,00), waarbij de route start vanaf ’t IJkgebouw. 

Voor wie op zoek is naar een compleet uitje, biedt het VIP-ticket een exclusieve bootovertocht voor €24,50 per persoon (geen familietickets beschikbaar). Dit is inclusief drankje en entertainment op de boot.

Heb je een Alkmaarpas? Dan kun je met je tegoed betalen!

Je kiest zelf je starttijd en kunt zo lang over de route doen als je wilt.

Alkmaar Light Festival is een co-creatie van Karavaan en Cultuur Kartel. 

Kijk voor tickets en meer informatie op www.alkmaarlightfestival.nl.



Recent nieuws

Yeliz Doğan
Yeliz Doğan

Oproer: Landelijk netwerk bundelt krachten voor nieuwe makers

Oproer is een nieuw landelijk project van acht organisaties die theatertalent ontwikkelen. Likeminds, Podium Bloos, Werkplaats Walhalla, Karavaan, VIA ZUID, Theater de Generator, De Nieuwe Oost en Station Noord werken samen om een beter klimaat voor theatermakers te creëren.

Lees verder
Scenefoto Dirty Pigs tijdens Winterkaravaan
Moon Saris

NIEUWE MAKERS VOOR WINTERKARAVAAN 2024 GESELECTEERD

ALKMAAR – Van 22 tot en met 30 december 2024 presenteert Karavaan een gloednieuwe editie van de Winterkaravaan! Voor deze gelegenheid selecteerde Karavaan drie veelbelovende plannen van jonge getalenteerde theatermakers.

Lees verder
Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

KAARTVERKOOP GESTART VOOR ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Na een succesvolle editie in 2022 met meer dan 18.000 bezoekers, start vandaag de kaartverkoop voor de tweede editie van het Alkmaar Light Festival, die te zien zal zijn op 1 en 2 november. De vorige editie was voortijdig uitverkocht. Karavaan en Cultuur Kartel slaan de handen ineen om Alkmaar te verlichten met een adembenemend programma vol lichtkunst, installaties, en spectaculaire projecties.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen