Onze Tineke van het festival-restaurant 'Tineke Kookt' zit al 28 jaar op een koor. Vanuit dit koor heeft ze een kookclubje waarin ze elke 5/6 weken koken voor elkaar. In één van de eerste kooksessies kwam de knoflooksoep op tafel, een doorslaand succes. Nu gebruikt Tineke het receptje vaak als klein gerechtje bij etentjes. Tineke: "Ik serveer het in kleine kopjes met klein stukje geroosterd brood. Al met al het is niet moeilijk maar succes verzekerd en doordat het lang en zachtjes kookt is er geen nare geur uit mond en lichaam!"
Knoflooksoep van Tineke
Ingrediënten (6 personen)
4 dl water
20 tenen knoflook
Bouillonblokjes
Bekertje slagroom
Lente-uitjes
Bereidingswijze
Zet het water op met de gepelde tenen knoflook en bouillonblokjes op en laat het 1 uurtje zachtjes laten koken.
Doe hierna alles door de blender. Doe de slagroom erbij en breng verder op smaak maken met peper.
Serveer de soep in kleine kopjes, ik kocht de kopjes allemaal bij de Kringloop en op een brocante-markt in Frankrijk. Als laatste heel fijn gesneden wat lente-uitjes erop en leg op het schoteltje een kleinsstukje geroosterd brood.
Eet smakelijk!