KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR KOFFIECANTATE VAN JS BACH

Boerderijconcert bakkie bach met een vrouw en een man die vechten om een grote koffiepot
Nederland, Rossem, 31 mei 2022 Bakkie Bach, Klaartje van Veldhoven, Pepijn Meeuws, Mattijs van de Woerd, Renee Bekkers Foto: Merlijn DOomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

NIEUW-VENNEP – Op 14 september brengt Karavaan wederom een boerderijconcert, dit keer met een heuse koffiecantate van J.S. Bach in de monumentale schuur van Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Dit concert maakt deel uit van de achtste editie van festival Grazende Zwaan.


Eerder boekte sopraan Klaartje van Veldhoven al groot succes met Bach’s Boerencantate tijdens de coronaperiode, waardoor een vervolg niet kon uitblijven. Samen met bariton Mattijs van de Woerd, accordeonist Renée Bekkers en cellist Pepijn Meeuws brengt ze nu Bakkie Bach. Dit kleine ensemble klinkt alsof er een heel orkestje speelt. 

Bakkie Bach, oftewel de Koffiecantate (schweigt stille, plaudiert nicht, BWV 211) van J.S. Bach, is een geestige mini-opera waarin vader Schlendriaan werkelijk alles probeert om zijn dochter Liesje van haar hardnekkige koffieverslaving af te krijgen. De opera in pocketformaat wordt gezongen in de Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar. Zaterdagavond kun je in Nieuw Vennep dus een bakkie doen met de grote Bach.

Ensemble Bakkie Bach

LOCATIETHEATER

De koffiecantate is onderdeel van festival Grazende Zwaan. Een weekend lang geniet je van locatietheater, muzikale optredens en avontuurlijke shows. Naast het boerderijconcert is er o.a. de uitbundige muziektheatervoorstelling BRAS van het bekende gezelschap BOT dat eerder op Oerol te zien was. 

Op vrijdagavond is er nieuw programma-onderdeel: een dinnershow met muziek en theater. Lange tafels in de boerenschuur met lekker eten en prachtige muziek en zang van Marlies Ruigrok en haar ensemble.

PROGRAMMA VOOR DE HELE FAMILIE

Voor kinderen is er weer een uitgebreid programma met theater, circus en doe-activiteiten. Dit jaar is er de musical ‘Sjakie en Jopie’. Een voorstelling boordevol grappige en herkenbare verhalen en vrolijke meezingers gebaseerd op het gelijknamige kinderboek. Ook is er de kinder goochelshow De Magische Kast en een heuse Game Show.

Grazende Zwaan is het leukste nazomerse uitje! Het beloven avontuurlijke dagen te worden, tjokvol leuke activiteiten in het landschap.

TICKETS

Alle activiteiten spelen zich af op en rond Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep, Hoofdweg 1041. Tickets via grazendezwaan.nl

Recent nieuws

Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

KAARTVERKOOP GESTART VOOR ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Na een succesvolle editie in 2022 met meer dan 18.000 bezoekers, start vandaag de kaartverkoop voor de tweede editie van het Alkmaar Light Festival, die te zien zal zijn op 1 en 2 november. De vorige editie was voortijdig uitverkocht. Karavaan en Cultuur Kartel slaan de handen ineen om Alkmaar te verlichten met een adembenemend programma vol lichtkunst, installaties, en spectaculaire projecties.

Lees verder
Scenefoto BRAS tijdens Grazende Zwaan
Moon Saris

RAUW MUZIEKTHEATER VAN BOT ZET LANDGOED KLEINE VENNEP OP ZIJN KOP TIJDENS GESLAAGD NAZOMERS FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN

NIEUW-VENNEP – De achtste editie van het avontuurlijke familietheaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater en publiek op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder

JONGE MAKERS OVER DE WINTERKARAVAAN

Met de achtste editie van ons talentontwikkelingstraject Winterkaravaan in aantocht vroegen we oud Winterkaravaners naar hun ervaringen. Hoe blikken zij terug op hun Winterkaravaan traject en wat heeft het ze gebracht?Winterkaravaners uit verschillende jaren deelden hun ervaringen met ons. Lees je mee?

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen