JONGE MAKERS OVER DE WINTERKARAVAAN

Met de achtste editie van ons talentontwikkelingstraject Winterkaravaan in aantocht vroegen we oud Winterkaravaners naar hun ervaringen. Hoe blikken zij terug op hun Winterkaravaan traject en wat heeft het ze gebracht?Winterkaravaners uit verschillende jaren deelden hun ervaringen met ons. Lees je mee?


”Winterkaravaan voelde voor mij als de ideale springplank als jonge maker. Dankzij Winterkaravaan heb ik een plan op papier kunnen uitwerken tot een voorstelling voor publiek, waarbij ik waardevolle begeleiding heb ontvangen, mezelf creatief en zakelijk heb kunnen ontwikkelen, en netwerk en speelervaring heb opgedaan. En als
kers op de taart: de geboorte van collectief AQUEERIUS”- Jip Warmerdam (Winterkaravaan 2022)

”Winterkaravaan heeft me nieuwe samenwerkingen, inspiratie en bovenal de tijd en ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen gebracht. Het was een plek waar ik juist iets kon doen wat ik nog niet eerder had gedaan. Ik kan het iedereen aanraden.” – Cassandra Onck (Winterkaravaan 2018)

”Winterkaravaan heeft ons heel erg veel gebracht, een langdurige samenwerking met Karavaan waar tot op heden heel veel aan hebben gehad als opstartende makers. Het is fijn als er vanaf het begin in je werk wordt gelooft. Het Winterkaravaan-traject is perfect om je concept werkelijk te maken. Een kans om het te laten zien aan een groter publiek!”  –  Collectief MAMM (Winterkaravaan 2020)

”Bij de Winterkaravaan hebben wij onze allereerste voorstelling gemaakt. Dit is voor ons een geweldige kans geweest om als jonge makers een collectief te starten wat uiteindelijk is uitgegroeid naar onze eerste avondvullende voorstelling dit jaar” – Collectief Ludvik (Winterkaravaan 2018)

”Winterkaravaan heeft me niet alleen de ruimte en het vertrouwen gegeven om de ideeën die ik had op locatie te onderzoeken. Ook kon ik mijn werk aan honderden nieuwsgierige bezoekers tonen, want het festival is steevast dik uitverkocht. Leerzaam, spannend en te gek!”- Leonie Kuhlmann (Winterkaravaan 2022)

Enthousiast geworden na het lezen van deze ervaringen? Meld je dan snel aan voor Winterkaravaan 2024! Alle informatie en de open call vind je hier. Ken je makers voor wie dit talentontwikkelingstraject perfect zou passen? Schroom dan niet om de open call met hen te delen!

OPEN CALL: https://www.karavaan.nl/nieuws/open-call-winterkavaan-2024-geopend/

Recent nieuws

Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

KAARTVERKOOP GESTART VOOR ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Na een succesvolle editie in 2022 met meer dan 18.000 bezoekers, start vandaag de kaartverkoop voor de tweede editie van het Alkmaar Light Festival, die te zien zal zijn op 1 en 2 november. De vorige editie was voortijdig uitverkocht. Karavaan en Cultuur Kartel slaan de handen ineen om Alkmaar te verlichten met een adembenemend programma vol lichtkunst, installaties, en spectaculaire projecties.

Lees verder
Scenefoto BRAS tijdens Grazende Zwaan
Moon Saris

RAUW MUZIEKTHEATER VAN BOT ZET LANDGOED KLEINE VENNEP OP ZIJN KOP TIJDENS GESLAAGD NAZOMERS FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN

NIEUW-VENNEP – De achtste editie van het avontuurlijke familietheaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater en publiek op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder
Boerderijconcert bakkie bach met een vrouw en een man die vechten om een grote koffiepot
Nederland, Rossem, 31 mei 2022 Bakkie Bach, Klaartje van Veldhoven, Pepijn Meeuws, Mattijs van de Woerd, Renee Bekkers Foto: Merlijn DOomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR KOFFIECANTATE VAN JS BACH

NIEUW-VENNEP – Op 14 september brengt Karavaan wederom een boerderijconcert, dit keer met een heuse koffiecantate van J.S. Bach in de monumentale schuur van Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Dit concert maakt deel uit van de achtste editie van festival Grazende Zwaan.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen