JE BENT PITTIG

Een mix van muziektheater en stand up

Yeliz Doğan
Yeliz Doğan

Muziektheater

Een magisch realistische vertelling over de kracht van zachtheid.


Yeliz is een dertiger met te veel opdrachten, te laat ingediende facturen en meer vrienden dan weekenden in het jaar. Het leven raast aan haar voorbij.

Feestend en werkend, vooroordelen van zich afkaatsend, haar angsten bezwerend en continu op zoek naar haar ware pad wordt ze steeds pittiger, puntiger in haar reacties en zelfs harder. 

Op een ochtend ontdekt ze dat haar woning vijftig verdiepingen de lucht is ingeschoten. Zwevend tussen de wolken en duizelig van de hoogtevrees begint ze, geholpen door een steen – een gesmolten stuk lava- aan de afdaling tot de aarde en zelfs tot de kern van onze planeet. Een afdaling die haar leert wat de geheime kracht van zachtheid is.

Over de makers

Yeliz Dogan is een Nederlandse theatermaker met Turkse roots. In haar persoonlijke voorstellingen verdiept zij zich in de ontwikkelingen en trauma’s van een hedendaagse jonge vrouw met een biculturele achtergrond. Yeliz was drie seizoenen lang te zien in de jeugd televisieserie Spangas. Ook speelde ze bij theatergroepen als Lost Project en DOX. Samen met theatermakers Nina-Elisa Euson en Onur Kaletas vormt zij Tg Gouden Bergen. 

Dizzi Geethais een queerpoc artiest uit Sri Lanka. Dizzi heeft zich in Nederland ontwikkeld als componist en multi-intrumentalist en heeft zich gespecialiseerd in drums en percussie. Daarnaast heeft Dizzi een grote liefde voor de natuur en natuurgeluiden, dat is dan ook vaak terug te horen in de unieke composities.

Ira Judkovskaja is een regisseur met een breed palet. Afkomstig uit Sovjet Unie en ooit op de jonge leeftijd gevlucht naar Nederland, heeft ze zich ontwikkeld tot een maker die vele talen binnen de podiumkunsten spreekt. 

Credits

Tekst: Yeliz Dogan, Ira Judkovskaja | Performance: Dizzi Geetha, Yeliz Dogan | Muziek: Dizzi Geetha | Een productie van: Likeminds

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen