NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.


Het jonge makerscollectief MAMM kan zich met deze subsidie van het Fonds Podiumkunsten de komende tijd verder ontwikkelen. Karavaan werkt hierbij samen met het dansgezelschap van Jasper van Luijk: Shifft.
Ze begonnen bij Karavaan in het talentontwikkelingstraject Winterkaravaan 2020 en creëerden hun dansstuk Twentysomething. Ze bleven daarna verbonden, speelden Twentysomething nog een in Karavaan Festival en maakten daarna een nieuw stuk, een vervolg op Twentysomething, dat opnieuw de twintiger centraal stelde: Something Else.
Afgelopen jaar werkten ze verder met financiele ondersteuning van de impulsregeling van gemeente Alkmaar.
Door het inzetten van kunst als medium wil Collectief MAMM thema’s als ‘burn out’ en ‘eenzaamheid’ meer inzichtelijk maken en een opening bieden om te praten over hoe het eigenlijk met twintigers gaat. Door jong volwassenen onderdeel te maken van het creatieve maakproces beoogt Collectief MAMM tevens een brug te slaan tussen deze generatie en de kunst.
Collectief MAMM gaat werken aan een derde deel van een voorstellingsreeks, waarin in elke voorstelling ingezoomd wordt op een ander actueel aspect van het ‘twintiger zijn’. In de maand september komt het collectief opnieuw naar Makershuis Alkmaar, het productiehuis van Karavaan, om te werken aan de voorstelling.
Tijdens DRUKWERK#8 op 26 september is er een ‘Work in progress’ te zien in Theater de Drukkerij.

Recent nieuws

Yeliz Doğan
Yeliz Doğan

Oproer: Landelijk netwerk bundelt krachten voor nieuwe makers

Oproer is een nieuw landelijk project van acht organisaties die theatertalent ontwikkelen. Likeminds, Podium Bloos, Werkplaats Walhalla, Karavaan, VIA ZUID, Theater de Generator, De Nieuwe Oost en Station Noord werken samen om een beter klimaat voor theatermakers te creëren.

Lees verder
Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

WEGENS SUCCES EXTRA DAG ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Alkmaar Light Festival krijgt een extra dag. Naast de eerder aangekondigde dagen op 1 en 2 november, is nu ook 31 oktober toegevoegd aan het programma. Het festival, georganiseerd door Karavaan en Cultuur Kartel, belooft een bijzondere lichtwandeling in de straten van Alkmaar.

Lees verder
Scenefoto Dirty Pigs tijdens Winterkaravaan
Moon Saris

NIEUWE MAKERS VOOR WINTERKARAVAAN 2024 GESELECTEERD

ALKMAAR – Van 22 tot en met 30 december 2024 presenteert Karavaan een gloednieuwe editie van de Winterkaravaan! Voor deze gelegenheid selecteerde Karavaan drie veelbelovende plannen van jonge getalenteerde theatermakers.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen