Alkmaar Centraal: Cultuur en vermaak bij Yes in my Backyard: “Iedere keer ben ik trots”

Stadstreek Centraal
Stadstreek Centraal

Slaand op trommels en met bekkens marcheren de Tilburgse muzikanten van Close Act op stelten over het Yes In My BackYard festivalterrein. De nieuwsgierige bezoekers worden op deze manier naar het podium geleid. Waar het Karavaan Festival 2024 officieel wordt geopend. "Dit is de aftrap. Nu begint het feest pas."


De zon schijnt en muziek klinkt door het park. Wethouder Anjo van der Ven en gedeputeerde Jelle Beemsterboer van provincie Noord-Holland zijn ook aanwezig bij de aftrap van het festival en spreken de bezoekers toe.

De provincie sponsort al bijna twintig jaar het theater en daar is Beemsterboer trots op. “Het mooie aan de Karavaan vind ik dat actuele thema’s als de woningnood tot leven worden gebracht, waardoor iedereen aan het denken wordt gezet”, vertelt hij. Bij voorstellingen als De boer op, Road to Nowhere en Op hoop van zegen worden actuele onderwerpen aangekaart en dat spreekt De Boer aan.

Wethouder Anjo van de Ven spreekt het publiek toe. (foto: Streekstad Centraal)

Wethouder Anjo van de Ven spreekt het publiek toe. (foto: Streekstad Centraal)

Langzaam stromen steeds meer mensen het Victoriepark in Alkmaar binnen. Met gele polsbandjes om en een biertje in de hand lopen de bezoekers langs de verschillende theatrale kunstwerken. “Even een ander hoofd?” Dat kan. Bij Electrie Circus zet je letterlijk een ander hoofd op en beland je in een persoonlijke voorstelling. “Op deze manier kan iedereen zijn of haar eigen beeld vormen”, zegt één van de kunstenaars, terwijl hij de verslaggever van Streekstad Centraal naar zo’n hoofd leidt.

Het thema van het festival is ‘uit de maat’. “We moeten uit de maat lopen om nieuwe perspectieven te ontdekken”, houdt Karavaandirecteur Ilse van Dijk het publiek voor. “Op het Karavaan Festival ga je niets tegenkomen wat je van te voren zelf bedacht heb. En dat is wat we denk ik nodig hebben.”

Van Dijk is tevreden met de opkomst tijdens de achtste editie van het festival. En kijkt ze uit naar de komende dagen. “Iedere keer ben ik trots op de laatste editie.” Zegt ze glunderend. “Maar nu is het tijd om even lekker te lachen.” Na de speeches gaan de sprekers en bezoekers vlug door naar de voorstelling Magic Tom & Yuri zijn cool. Yes in my Backyard is er tot en met 26 mei.

BRON: Alkmaar Centraal

Recent nieuws

JONGE MAKERS OVER DE WINTERKARAVAAN

Met de achtste editie van ons talentontwikkelingstraject Winterkaravaan in aantocht vroegen we oud Winterkaravaners naar hun ervaringen. Hoe blikken zij terug op hun Winterkaravaan traject en wat heeft het ze gebracht? Winterkaravaners uit verschillende jaren deelden hun ervaringen met ons. Lees je mee?

Lees verder
Boerderijconcert bakkie bach met een vrouw en een man die vechten om een grote koffiepot
Nederland, Rossem, 31 mei 2022 Bakkie Bach, Klaartje van Veldhoven, Pepijn Meeuws, Mattijs van de Woerd, Renee Bekkers Foto: Merlijn DOomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR KOFFIECANTATE VAN JS BACH

NIEUW-VENNEP – Op 14 september brengt Karavaan wederom een boerderijconcert, dit keer met een heuse koffiecantate van J.S. Bach in de monumentale schuur van Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Dit concert maakt deel uit van de achtste editie van festival Grazende Zwaan.

Lees verder
BRAS - twee mannen aan 1 accordeon
Foto R den Engelsman

KARAVAAN BRENGT UITBUNDIG LOCATIETHEATER TIJDENS ACHTSTE EDITIE VAN GRAZENDE ZWAAN

NIEUW-VENNEP – Op 13, 14 en 15 september is het weer zover: Grazende Zwaan, georganiseerd door Karavaan, keert terug voor de achtste editie op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Dit jaar is de hoofdvoorstelling BRAS van muziektheater BOT.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen