NHD: Alkmaar, 2124. Heel Nederland is overstroomd en ook hier staan de dijken op springen. Wordt het pompen of verkassen?

Ik hoop op zegen
Jan Jong

20-05-24 Alkmaar, 2124. Heel Nederland is ten onder gegaan aan de stijgende zeespiegel en ook hier dreigen de veertien meter hoge dijken het te begeven. Wordt het pompen of verkassen?


De acteurs van Alkmaars stadsgezelschap Blauwdruk staan klaar voor hun voorstelling โ€™Ik hoop op zegenโ€™. Op een vlot midden in de botenloods van Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk.

Het publiek, oftewel de te evacueren Alkmaarders, kijkt vanuit bootjes toe. Het is een van de vele locatietheatervoorstellingen van Karavaan Festival, die nog tot en met 26 mei in en rond Alkmaar te zien zijn.

Fotograaf: Jan Jong

Bron: NHD

Recent nieuws

Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

KAARTVERKOOP GESTART VOOR ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Na een succesvolle editie in 2022 met meer dan 18.000 bezoekers, start vandaag de kaartverkoop voor de tweede editie van het Alkmaar Light Festival, die te zien zal zijn op 1 en 2 november. De vorige editie was voortijdig uitverkocht. Karavaan en Cultuur Kartel slaan de handen ineen om Alkmaar te verlichten met een adembenemend programma vol lichtkunst, installaties, en spectaculaire projecties.

Lees verder
Scenefoto BRAS tijdens Grazende Zwaan
Moon Saris

RAUW MUZIEKTHEATER VAN BOT ZET LANDGOED KLEINE VENNEP OP ZIJN KOP TIJDENS GESLAAGD NAZOMERS FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN

NIEUW-VENNEP โ€“ De achtste editie van het avontuurlijke familietheaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater en publiek op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder

JONGE MAKERS OVER DE WINTERKARAVAAN

Met de achtste editie van ons talentontwikkelingstraject Winterkaravaan in aantocht vroegen we oud Winterkaravaners naar hun ervaringen. Hoe blikken zij terug op hun Winterkaravaan traject en wat heeft het ze gebracht?Winterkaravaners uit verschillende jaren deelden hun ervaringen met ons. Lees je mee?

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen