Volg de webserie 'Niet-zo-ver-van-mijn-bed-show' van Gouden Haas en Strandlab Almere, over o.a. hoe de plannen van regisseur Gienke Deuten zijn ingehaald door de realiteit nu de strandopera Kaapdiegoeiekoop niet gemaakt en gespeeld kan worden op Karavaan Festival.
Het was 1 van de grote publiekstrekkers voor aankomend Karavaan Festival: de grootse strandopera Kaapdiegoeiekoop. Een nieuw geschreven en nieuw gecomponeerde locatie-opera met uitzicht op zee. De regie was in handen van Gienke Deuten van Gouden Haas. Ook deze voorstelling moest worden afgelast door de corona-crisis.
Samen met StrandLAB Almere werkte Gienke aan aan webserie de Niet-zo-ver-van-mijn-bed-show. Ze nodigden cultuursocioloog en schrijver Ruben Jacobs uit en gingen met hem in gesprek over de vraag die centraal staat in hun voorstellingen: ‘hoe houdt de mens zich staande in een veranderende wereld?’ Door de uitbraak van COVID-19 lijkt deze vraag actueler dan ooit.
Vanuit haar tuin in Oosterwold gaat Gienke in gesprek met haar gast Ruben Jacobs. Tijdens het gesprek gaan ze in op deelvragen als: ‘Waarom is veranderen zo moeilijk, terwijl we weten wat we anders zouden moeten doen?’ ‘Na elke ingrijpende gebeurtenis zijn we hoopvol dat deze een blijvende, positieve gedragsverandering opleveren. We zitten nu midden in een crisis en zijn ervan overtuigd dat de wereld en ons handelen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar hoe reëel of naïef is die gedachte?’ En: ‘Oosterwold is een plek waar mensen wonen die een duurzame toekomst als ideaal hebben en daarnaar handelen. Zijn dit soort lokale initiatieven de toekomst? Of is het een elitaire hobby?’