Sien en Rani vragen bakker Hein het schort van het lijf Onze jonge theatermakers van de Winterkaravaan worden elk gekoppeld aan een maatschappelijk partner. Ter inspiratie, om nieuwe inzichten te verwerven of om eens mee te kijken in een andere keuken. Sien Vanmeale en Rani Decock gingen op bezoek bij bakker Hein Raat uit Alkmaar
In hun foodperformance ‘korst‘ gaan Sien en Rani al kokend proberen het klimaat te redden. Nu het einde van de wereld wordt voorspeld, gaan zij op onderzoek uit hoe we na de Apocalyps toch onszelf nog in voedsel kunnen voorzien. Zij storten zich daarvoor volop in het proces van gisting, kefir, vermenigvuldiging, zuurdesem, starters en geduld – en wie kan ze daarin beter inspireren dan ambachtelijke bakker Hein Raat. Hein maakt al zijn producten zelf in eigen bakkerij (behalve de glutenvrije producten) en alles wat hij bakt is zonder toevoegingen; maar puur en alleen vanuit de vier basisingrediënten: water, meel, Keltisch zeezout of broodzout en het rijsmiddel desem of gist.
Sien en Rani gingen op visite en vroeger de bakker het schort van het lijf. En natuurlijk mocht er geproefd worden…
(en oh wat is het jammer dat we alle lekkere bakluchten niet kunnen doorsturen)
Sien en Rani zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets